Leraren

Trainingen en coachingstrajecten op het gebied van gedragsvraagstukken en leerkrachtgedrag waar je morgen direct mee aan de slag kunt!

Leraren

Met behulp van het coachingstraject leer je jezelf kennen in het licht van jouw eigen geschiedenis.

Coachingstraject: Persoonlijk Leiderschap

Leer jezelf kennen in het licht van jouw eigen geschiedenis. Verbind je weer met jouw eigen denken, voelen en willen, zodat je jezelf weer vol in je kracht kunt zetten. En je eigen authentieke ik vol laat verschijnen.

Leid je jouw leven of leidt het leven jou?
Als je veel met mensen werkt en dan heb je allereerst inzicht nodig in wie jij zelf bent, omdat je jezelf in iedere ontmoeting weer meeneemt en tegenkomt. Waarom doe je wat je doet? En waarom doe je niet wat je jezelf steeds voorneemt te doen?

Vaak herhalen we in de relatie met de ander, maar ook met onszelf, dezelfde gedrags-en gevoelspatronen; dit kunnen effectieve en ineffectieve patronen zijn. Meestal zijn we ons hier helemaal niet van bewust.

Tijdens een persoonlijk (gedeeltelijk online) coachingstraject (duur 4-6 maanden) gaan we met deze onbewuste patronen aan de slag. Duidelijk zal worden hoe vanuit jouw geschiedenis jouw gedragspatronen zijn opgebouwd, hoe deze tot stand zijn gekomen en hoe dit gedrag jou in het hier en nu beïnvloedt. Je leert de verhalen die je jezelf vertelt herkennen en je leert hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Samenwerking met Anton Horeweg.

Ik geloof in co-creatie en synergie. In sommige gevallen is 1 + 1 = 3. En dat is het geval met mijn samenwerking met Anton Horeweg. Wij hebben al jaren onze krachten gebundeld en verzorgen wij samen onderwijstrainingen op gebied van gedragsproblemen, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen.

Preventief werken aan gedragsproblemen? Meer weten over omgaan met ‘lastig gedrag’? Kennis opdoen over gedrags- en ontwikkelingsstoornissen of trauma? Wij geven onderwijstrainingen vanuit de visie dat de leraar ‘achter het gedrag’ moet leren kijken. Dat betekent dat de leraar soms zijn eigen aanpak moet bijstellen. Voor elke masterclass, studiedag of training bekijken we wat de leervraag van jouw team is. Bij sommige studiedagen maken we gebruik van trainingsacteurs. Het is dan mogelijk om gedragsvraagstukken met deze professionele jongerenacteurs uit te spelen. Zo is oefenen met nieuwe vaardigheden in een veilige setting mogelijk.

Onze jarenlange ervaring voor de klas (40 jaar en 20 jaar) staat garant voor studiedagen, workshops en onderwijstrainingen die werken in de praktijk. Onze onderwijstrainingen worden op maat gemaakt en zijn theoretisch goed onderbouwd en zeer praktijkgericht. Onze garantie: Je kunt er de volgende dag direct mee aan de slag in de klas.

Daarnaast hebben wij diverse onderwijsboeken over gedrag en preventief omgaan met gedragsproblemen geschreven. Door onze gezamenlijke dynamiek scheppen wij een veilige sfeer op onze studiedagen en in onze workshops en trainingen, waardoor we snel tot de kern komen. Wil je weten wat wij voor jouw school kunnen betekenen neem contact op.

Ervaringen

Op zoek naar iets anders?

Het aanbod van Hartgedragen Onderwijs is een blend van Systemisch werken, NLP, Transactionele Analyse, Lichtwerk en Positieve psychologie.

Op deze manier werken hoofd en hart in harmonie samen. Het een kan niet zonder het ander. Het zorgt voor authenticiteit, verbinding en flow. Als bezielde onderwijsprofessional weet je dat je zo het verschil kunt maken.

Boek In gesprek met ouders

In gesprek met ouders

Mijn nieuwste is nu te koop!
Bestel vandaag nog jouw exemplaar.