De plek waar praktische tips, goede gesprekken en een flinke dosis diepgang je verder helpen in de reis door jouw onderwijscarrière.
Wil jij je eigen authentieke koers varen? Ben je op zoek naar je eigen succesformule? Schrijf je dan in voor mijn eendaagse training in samenwerking met The Lucky You.
Om een band op te bouwen met zorgleerlingen is het belangrijk dat je betrouwbaar, geloofwaardig en echt bent. Je laat jezelf zien zonder schijn of masker.
Zelf heb ik nooit ook maar een moment overwogen om van de keuken een klaslokaal te maken maar sinds vandaag heet ik 27 van mijn studenten – online – welkom aan mijn keukentafel.
Ongeïnteresseerd gedrag is vaak een vorm van onzekerheid, stoer en agressief gedrag betekent vaak een vraag om aandacht. Vaak luisteren we met de intentie om te antwoorden maar zouden we niet vaker moeten luisteren met de intentie om te begrijpen?
Het maakt een groot verschil of er wel of niet een ‘klik’ is tussen een docent en een leerling, of zelfs met een hele klas. Verbinding tussen docent en leerling is de basis van bijna alle studiesucces.