Teams

Samenwerken is essentieel binnen een team, dat gaat niet zomaar vanzelf.

Voor jouw onderwijsteam

In tijden van verandering en ontwikkeling bouwt de één windmolens en de ander windschermen.

Cursus: Professionele aanspreekcultuur
Leer effectief feedback geven

In een professionele schoolcultuur is er sprake van eerlijke, opbouwende en betrokken feedback. Feedback betekent letterlijk ‘terugkoppeling’. In situaties waarin je met anderen omgaat, laat je de ander weten hoe je zijn woorden of gedrag interpreteert, welk effect die interpretatie op je heeft en wat je daarvan vindt.

Feedback is een belangrijk onderdeel van effectieve communicatie want door middel van feedback regelen we voor een groot deel de omgang met elkaar. Zo wordt positief gedrag ondersteund en bevestigd en kan negatief gedrag bespreekbaar worden gemaakt. In de praktijk blijkt dat echter nog niet zo gemakkelijk.

Wat levert het je op?
Feedback is op school een belangrijk instrument om de relatie tussen mensen te verbeteren en te versterken. Want wat is de winst van effectieve feedback? Feedback maakt verandering en groei mogelijk. Het verhoogt het welbevinden van eenieder binnen de organisatie.

Feedback maakt de communicatie vele malen effectiever: het zorgt ervoor dat we mét elkaar in plaats van over elkaar in gesprek gaan. Voor een gezonde en betrokken schoolorganisatie is het belangrijk om elkaar te blijven wijzen op elkaars sterke punten én verbeterpunten.

Feedback is van onschatbare waarde om van te kunnen leren en groeien als mens. Bovendien leidt goede feedback veelal tot wederzijds begrip, gezamenlijke afspraken en een prettige samenwerking.

Teamcoaching

Samenwerken is essentieel binnen een team. Dit gaat niet zomaar vanzelf. In tijden van verandering en ontwikkeling bouwt de één windmolens en de ander windschermen. En dat is oke en hier zit ook de kracht. Hoe zorg je ervoor dat deze dynamiek effectief wordt benut?
Ik help jouw organisatie om het beste uit je team te halen waarin de kwaliteiten van alle teamleden optimaal benut worden en waarbij weerstand ook vol mee mag doen.

Een team is niet automatisch een team als je een groep individuen bij elkaar zet. Ik help teams een sterk fundament te leggen waarin vertrouwen, verbinding en veiligheid de basis vormt. Vanuit deze basis ga ik samen met jouw team aan de slag met systemische interventies om zo de ineffectieve gedrags- en communicatiepatronen van het team bloot te leggen om vervolgens synergie te creëren.

Ervaringen

Op zoek naar iets anders?

Het aanbod van Hartgedragen Onderwijs is een blend van Systemisch werken, NLP, Transactionele Analyse, Lichtwerk en Positieve psychologie.

Op deze manier werken hoofd en hart in harmonie samen. Het een kan niet zonder het ander. Het zorgt voor authenticiteit, verbinding en flow. Als bezielde onderwijsprofessional weet je dat je zo het verschil kunt maken.

Vraag een training aan

Geef via onderstaand formulier aan in welke training je geïnteresseerd bent, voor hoeveel personen en wanneer.

We nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Boek In gesprek met ouders

In gesprek met ouders

Mijn nieuwste is nu te koop!
Bestel vandaag nog jouw exemplaar.