Masterclass

Traumasensitieve School

15 oktober 2024

19 november 2024

Je kunt als onderwijsprofessional niet kiezen of je in de trauma business zit. Je zít er in. Wat je ermee doet, daar kun je een keuze in maken.

Het aantal getraumatiseerde kinderen op Nederlandse scholen blijkt veel groter dan we dachten, zo blijkt uit recentelijke onderzoeken. Tijdens deze masterclass gaan we in op de achtergrond van trauma en krijg je handvatten om deze kinderen te ondersteunen.

Deze masterclass is voor elke onderwijsprofessional die een veilige plek op school wil creëren voor kinderen die dit het hardst nodig hebben. Ben jij werkzaam in het onderwijs en wil je meer weten over trauma, de invloed op gedrag in de school en hoe je deze kinderen traumasensitief kunt begeleiden?

Inhoud
In deze eendaagse masterclass gaan we in op de achtergrond van trauma, leer je het gedrag van leerlingen door een traumabril te bekijken en weet je hoe je deze leerlingen kunt ondersteunen zodat ze weer tot leren komen.

Wat leer je

 • Wat is trauma en hoe herken je het?
 • Je hebt kennis van de oorzaken van trauma
 • Je kent de invloed van overmatige stress op de ontwikkeling van het brein
 • Je kent het begrip co-regulator en weet hoe je dit zelf kunt zijn.
 • Je weet hoe je het veiligheidsgevoel van getraumatiseerde kinderen kunt vergroten
 • Je bent in staat naar gedrag te kijken door een ‘traumabril.’
 • Je weet hoe je holding space als sleutel voor traumasensitieve begeleiding kunt toepassen
 • Je leert de do’s en dont’s in communicatie met getraumatiseerde kinderen.

Alles op een rij

 • Twee trainers;
 • Kleine groep;
 • Voor wie: onderwijsprofessonials in het po en vo;
 • Wanneer: 15 oktober 2024 of 19 november 2024
 • Locatie: De Hoorneboeg – Hilversum
 • Parkeren: gratis parkeren bij onze trainingslocatie;
 • Tijden: 10.00 tot 16.30 uur: inloop vanaf 9.30;
 • Kosten: 445 euro, BTW vrijgesteld;
 • Inbegrepen: Het boek de traumasensitieve school, lesmateriaal, de hele dag koffie, thee en uitgebreide lunch.

Wie zijn wij?
Onze jarenlange ervaring voor de klas staat garant voor een intensieve masterclass die direct toepasbaar is in de praktijk. Je kunt er de volgende dag direct mee aan de slag. Door onze gezamenlijke dynamiek scheppen wij een veilige sfeer op onze studiedagen, in onze workshops, masterclasses en trainingen. Daarnaast hebben Anton en Ingrid diverse onderwijsboeken over gedrag en communicatie geschreven.

Ingrid van Essen
Voormalig docent voortgezet onderwijs, communicatie en gedragsdeskundige. Trainer, systemisch coach/therapeut en auteur van Communicatie zonder frustratie in het onderwijs en andere onderwijsboeken.

Anton Horeweg
Voormalig leerkracht basisonderwijs, gedragsspecialist (MSEN), Lid werkgroep gedrag en ontwikkelingsstoornissen KC-KJP NCOJ, en auteur van De traumasensitieve school en andere onderwijsboeken.

Heerlijke locatie
In een rustige, groene omgeving, even weg uit de dagelijkse hectiek van school, leren over trauma. In een veilige kleine setting met alle ruimte voor het uitwisselen van kennis met collega’s en twee trainers. Investeren in je eigen ontwikkeling, de ruimte nemen om na te denken over je eigen onderwijspraktijk en tegelijkertijd te leren hoe je leerlingen en collega’s goed kunt ondersteunen in het werken met getraumatiseerde kinderen.

Ervaringen

Neem deel aan deze masterclass

Geef jezelf en/ of je collega via onderstaand formulier op en neem deel aan deze masterclass. Kies eerst een datum en vul daarna het formulier in.
Gegevens cursist

Voer hier alleen jouw gegevens in, niet van de onderwijsinstelling waar je werkt.

Factuur sturen naar:

Organisatie gegevens

Voer hier alleen de gegevens van de organisatie in, geen persoonlijke gegevens.

Bijzonderheden

We nemen zo snel als mogelijk contact met je op.
Op al mijn cursussen en masterclasses zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Vanzelfsprekend ga ik zorgvuldig met je gegevens om. Voor meer info zie mijn privacyverklaring.

Gegevens cursist

Voer hier alleen jouw gegevens in, niet van de onderwijsinstelling waar je werkt.

Factuur sturen naar:

Organisatie gegevens

Voer hier alleen de gegevens van de organisatie in, geen persoonlijke gegevens.

Bijzonderheden

We nemen zo snel als mogelijk contact met je op.
Op al mijn cursussen en masterclasses zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Vanzelfsprekend ga ik zorgvuldig met je gegevens om. Voor meer info zie mijn privacyverklaring.

Op zoek naar iets anders?

Het aanbod van Hartgedragen Onderwijs is een blend van Systemisch werken, NLP, Transactionele Analyse, Lichtwerk en Positieve psychologie.

Op deze manier werken hoofd en hart in harmonie samen. Het een kan niet zonder het ander. Het zorgt voor authenticiteit, verbinding en flow. Als bezielde onderwijsprofessional weet je dat je zo het verschil kunt maken.

Boek In gesprek met ouders

In gesprek met ouders

Mijn nieuwste is nu te koop!
Bestel vandaag nog jouw exemplaar.